zaterdag 19 maart 2011

Blij met de bijbel

Gepost door woorden van leven op zaterdag, maart 19, 2011

Blij met de bijbel.
Lees Romeinen 15: 6-13
Door te geloven in de Heere Jezus Christus en te lezen in het Woord van God zou het zo moeten zijn dat we vervuld worden met blijdschap. Blijdschap die de Here Jezus ons geeft in onze dagelijks leven. Wanneer we de Here Jezus hebben aangenomen in onze levens zouden we met een blij hart onze weg bewandelen in dit leven.
Hoe kan het dan toch zo zijn dat sommige met een gebukt en bedroefd hart op weg gaan. Geen blijdschap hebben en in onzekerheid leven. De bijbel leert ons toch , lazen we net dat we God zouden verheerlijken door de Here Jezus Christus. Dat we vrolijk zouden zijn, de Heere loven en dat God ons vervuld met alle blijdschap en vrede door de kracht van de Heilige Geest.
Het heeft dus ook alles van doen met de Heilige Geest. Die in ons zit en met het persoonlijke individu.
Wanneer we allereerst kijken naar het leven van Jezus, valt ons meteen aan het begin al wat op.
Lees Lukas 1:39-45
Maria kreeg bezoek van een engel en vertelde haar dat zij zwanger zou worden en dat Zijn naam Jezus moest heten. Verder vertelde de Engel dat dit de zoon van de allerhoogste zou worden en dat haar nicht Elizabeth bij haar op bezoek kwam die ook zwanger was van Johannes de Doper. Toen Elizabeth bij Maria op bezoek kwam en Maria groette Elizabeth sprong Johannes de Doper van vreugde op in haar buik. Waarom was dit?  Vanwege degene die in de buik van Maria zat, in vers 42 staat vanwege de vrucht uws buiks. Dit is de Here Jezus Christus.  Het is dus duidelijk dat de Here Jezus Christus blijdschap geeft en vreugde brengt.
Bij de geboorte van de Here Jezus bracht hij blijdschap en vreugde aan het volk Israël. De Here Jezus openbaarde het koninkrijk der hemelen aan het volk Israël. Het volk dacht dat dit een aards koninkrijk zou zijn en dat al hun problemen voorbij zouden zijn. In de rondwandeling van de Here Jezus valt op dat Hij zieken genas, doden liet opstaan, en dat vele mensen hem volgden. Wanneer Jezus een zieke genas of een wonder deed, gaf dit veel blijdschap bij de mensen. Velen wilden hem ook achter na gaan en werden verblijd in hun hart. De Here Jezus kan dus vreugde en blijdschap geven maar de vraag is , is dit van korte duur of is dit blijvend? De Here Jezus Christus geeft eeuwige blijdschap wanneer je de stap naar Hem toe zet, je de keuze voor Hem maakt.
Jezus gaf dus in zijn rondwandeling hier op aarde veel mensen blijdschap door hen te genezen of een wonder te doen. Deze blijdschap was bestemd voor heel het volk Israël maar zoals we lezen in Johannes 1:11 Hij is gekomen tot het Zijne en de Zijnen hebben hem niet aangenomen. Het volk Israël verwierp de Here Jezus Christus en daarom leven ze tot vandaag de dag in oorlog en in onzekerheid en veel ellende, ze hebben geen vrede en blijdschap ontvangen.
Wanneer we kijken naar de gelovigen van vandaag ontvang je op meerdere manieren blijdschap:
Allereerst geloof/ de eerste stap in het geloof.
Wanneer een mens tot geloof komt, ontvang hij Blijdschap van de Here Jezus Christus. Het zou gek zijn als hij bedroefd zou zijn. Waarom ontvang je deze blijdschap nadat je tot geloof bent gekomen. Omdat je weet dat al je zonden zijn vergeven/ je eeuwig leven hebt ontvangen door Christus Die voor ons gestorven is en is opgestaan. Je merkt ook wel aan mensen die pas tot geloof zijn gekomen, die zijn over enthousiast. Dit is dan die blijdschap die in je zit en de Geest die dan in ons werkt. Je voelt je sterk en vertrouwt volkomen op Christus. Dit geeft je rust.
Net sprak ik over de Geest die we ontvangen nadat we tot geloof zijn gekomen, deze geest werkt in ons en geeft ons die blijdschap. In andere gedeelten uit de bijbel lees je dat de Geest geen vlees en geen beenderen heeft. De Here Jezus heeft geprofeteerd dat Hij een trooster zou zenden die ons zal leiden in deze wereld. Dat is de Heilige Geest. Deze ontvangen we nadat we tot geloof zijn gekomen. De Geest kan worden vergeleken met de wind. Soms is Hij sterk aanwezig en soms voel je hem niet. Dit is ook per mens verschillend. Naar mate je je meer laten voeden door het Woord Gods kan de Geest meer en meer in je werken en zal je vrucht dragen voor Christus. De Geest wordt bedroefd wanneer we het Woord telkens afwijzen en kan de Geest niet door je heen werken.
Lees Galaten 5:22.
Een van de vruchten van de Geest is blijdschap, wanneer de Geest in ons werkt zal dit als uitwerking blijdschap hebben, betekent dit dan dat we altijd blijdschap zullen hebben? Nee dit is niet zo. Want wat staat er in 1 thessalonizensen 5:19: Blus den Geest niet uit. Er bestaat dus een mogelijkheid om den Geest uit te blussen? Wanneer gebeurt dit? Wanneer je je niet bezig houdt met de dingen van de Heer,  de geestelijke dingen. Wanneer je je niet laat voeden door het Woord van God.
Wanneer je alles al denkt te weten en je niet bezig houdt met de bijbel kan de Geest niet door je heen werken, dan blus je hem uit. Dan komt er ook geen vrucht meer uit je voort en verdwijnt de blijdschap in je.
De Heer geeft ons dus de blijdschap wanneer we tot geloof zijn gekomen, maar wanneer we deze blijdschap willen vasthouden, vurig willen blijven dan is het van belang om de Heer te leren Kennen, te groeien in het geloof en te gaan staan in het Woord van God.
Hoe kan het dan zo zijn als we om ons heen kijken dat er mensen gebukt gaan onder een last of angstig zijn om dood te gaan? 
Johannes 8:51 zegt: Voorwaar, Voorwaar zeg ik U, Zo iemand Mijn woord zal bewaard hebben, die zal den dood niet zien in der eeuwigheid. Hierin mogen wij ons verblijden. Wij mogen ons verblijden in heel de bijbel, dat geeft  ons leven en doordat we geloven zullen we de dood niet zien. De meeste mensen gaan gebukt door het leven omdat ze niet staan in de vrije genade, niet wetend wat ze allemaal hebben ontvangen in Christus Jezus, waar we deel aan hebben gekregen in Hem (Efeze 1).
Lees Galaten 5:1.
Wij zouden in de vrijheid staan want Christus heeft ons vrijgemaakt. Deze vrijheid gebruiken wij om de Heer te dienen. We zouden niet wederom met het juk der dienstbaarheid bevangen worden? Wat is dit juk der dienstbaarheid? Waar zijn wij van vrijgemaakt? Romeine 7:6 zegt dat wij vrij zijn van de wet en van de zonde. Wanneer we leven onder de wet dan wordt ons dat tot last en verdwijnt onze blijdschap, we zouden leven onder de genade en hierin ook staan. Dat geeft ons blijdschap. Christus geeft ons blijdschap.
Blijdschap ontvangen we dus nadat we tot geloof zijn gekomen, door de geest ontvangen we blijdschap/ door de Heer te leren kennen/ door de bijbel te lezen en door in de volle genade te staan. Wanneer we één van deze punten niet doen dan verdwijnt de blijdschap.
Lees Jakobus 1:2
In onze levens komen er problemen voor/ verzoekingen/ verdrukkingen. Dat is moeilijk om hier mee om te gaan. Jakobus zegt hier wanneer er verzoekingen komen acht dat van grote vreugde. Waarom? Omdat dit ten goede van je geloof is? Je gaat hierdoor nog meer je vertrouwen op God stellen. Paulus zegt in zijn brieven dat Hij roemt in de Heere in zijn verdrukkingen. Paulus kreeg veel tegenslagen maar blijft standvastig. Christus heeft voor ons geleden, hij bleef vertrouwen op Zijn Vader. Hij zegt dan ook in Zijn Woord: Wanneer de wereld je als gelovige haat onthou dan dat de wereld eerst Mij gehaat heeft.
Romeinen 8:18:
Wanneer we volharden in het geloof/ onze weg met blijdschap gaan en met de Heer, zullen we daar later voor beloond  worden. Straks krijgen we heerlijkheid. Wanneer we nu al in verwachting van de toekomst hier op aarde onze weg gaan kunnen we dit alleen maar met een blij hart doen! Want wie zal ons tegen Zijn als de Heer vóór ons is? Hij geeft ons de vreugde. We worden gesterkt door het Woord van God, hierdoor worden we opgebouwd en worden we vast in het geloof. Dit geeft ons blijdschap en kan niets ons meer in de weg staan.
Dus laten we als gelovigen niet somber en gebukt door het leven gaan. Maar laat de geest in ons werken en laten we zolang we hier op aarde zijn met een blij en vrijmoedig hart leven. Dit kan omdat Christus in ons is. Laten we dan ook in onze levens Christus verheerlijken en ons dagelijks vullen door Hem.

handtekening

0 reacties:

 

Woorden van Leven Copyright © 2011 Woorden van Leven Blog is Designed by MMDesigns Inspired by BTemplates